Forum > School, studie, werk en uitkering

Je eigen bedrijf

(1/10) > >>

Marielle:
Een draadje voor de (aspirant-)ondernemers onder ons en voor iedereen die er meer over wil weten of gewoon gezellig mee wel kletsen. Om ervaringen en tips uit te wisselen, feedback te krijgen op je ideeŽn etc. Ik hoorde gisteren de uitspraak "kennis is het enige wat vermenigvuldigt door het te delen" en ik denk dat dat klopt. Dus waar zijn jullie mee bezig en waar loop je tegenaan?

Ik trap af. De afgelopen tijd heb ik een aantal hele fijne gesprekken gehad met verschillende mensen over wat voor baan het beste bij me zou passen en dat heeft wel wat inzicht opgeleverd, ik wil uiteindelijk toch echt het liefste weer voor mezelf werken. Nu is het praktisch lastig, omdat ik momenteel echt financiŽle zekerheid nodig heb en totaal geen reserves heb of een vangnet. Dus voorlopig wil ik eerst nog een tijdje voor een baas werken, en kijken of ik daarnaast alvast wat leuke projecten kan doen en en netwerk op kan bouwen.

Ik heb nu de knoop door gehakt om mijn kvk inschrijving in ieder geval aan te houden, en ik ga er de komende tijd serieus mee aan de slag. Mijn grootste knelpunt is nu dat ik enorm tijd te kort kom, straks bij kpn ga ik full time aan de slag en dit moet er dan naast...

Lientje:
hier ook iemand die in de toekomst iets voor der zelf wil gaan doen.
maar ik weet nog niet precies helemaal wat ik nu wil.

Ilona:
Ik ben momenteel bezig met het internationale middenstands diploma  ECBL dit is volgens de richtlijnen van de europese unie verder ben ik bijna klaar met mijn opleiding als bedrijfsadministateur.  Nu kan ik hier wel lappen met tekst en ervaringen die ik ondertussen heb opgedaan posten. Maar ik denk dat dan de essentie van kennis overdragen weg valt.

Dus ik stel voor dat als er vragen of problemen zijn ik hier gewoon op reageer. Met een zo een passend mogelijk antwoord.

Wat betreft een eigen bedrijf ik zou er dolgraag een willen, maar ik sta nog heel erg in dubio. En ik denk dat het grootste struikel blok is mijn angst om te falen.

Nihlaeth:
Ik wil al een tijd mijn eigen bedrijf starten, in welke vorm is nog niet helemaal besloten. Ik ga sowieso niet voor een eenmans(vrouws)bedrijf, dat zijn mij te veel risicos en ik zit er ook mee dat mijn uitkering natuurlijk gekort / gestopt wordt op het moment dat ik van start ga, terwijl ik dan nog geen inkomen heb.

Op dit moment ben ik bezig om samen met een vriend een stichting op te richten en ik denk dat ik het via die weg ga doen. Nu alleen nog een toegankelijke notaris vinden die het liefst minder dan 400 euro vraagt.

Ilona:
@ Nihlaeth kijk eens op deze website

http://goedkope-notaris.com/

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie