Forum > (Rolstoel)sport

Yoga/Pilates

(1/6) > >>

Maaike:
Hier een draadje over yoga en pilates!

Ik ben vorig jaar begonnen met pilates en ik heb er echt heel veel stabiliteit mee opgebouwd. In Zwolle kon je gewoon starten met pilates basis, waren hele lichte oefeningen en als het te zwaar werd, paste de docent ze voor me aan. Ondertussen doe ik pilates 1.

 Van mijn fysiotherapeut mag ik nooit meer stoppen, hij werd zelfs een beetje emotioneel toen hij zag hoe goed het was voor mijn lichaam. "In al die jaren dat ik je nu ken, heb ik altijd gehoopt dat je zo zou worden!" En het leuke er van is, je lichaam wordt heel mooi strak, maar je krijgt niet van die overdreven duidelijke spieren!

Je hebt zowel standing, walking als gewone pilates. Meestal doen wij tijdens de les de gewone pilates, met af en toe wat standing oefeningen erbij. Doordat je voornamelijk op de grond ligt, hoef je je ook geen zorgen te maken over te lang staan etc.

Zwaantje:
Wow dat is fijn zeg, dat je er stabiliteit mee hebt opgebouwd.
Misschien is dat ook wel wat voor mij  :)
Alleen heb ik altijd het gevoel dat je er leniger van wordt en dat wil ik niet. Maar dat is misschien alleen bij yoga zo?

Maaike:
Ik ben wel leniger geworden, maar wel op een goede manier. Ik kan nu bijvoorbeeld wel met mijn handen vlak aan de grond komen, maar de stabiliteit in mijn rug en heupen is heel veel toegenomen. Ik had bijvoorbeeld eerst uitval in mijn benen door verschuivende wervels, sinds pilates is dat over. Je leert tijdens pilates heel goed je spieren te gebruiken en op het juiste moment ze te aan- of ontspannen.

Annemarieke:
Maaike! :) Waar doe je dat in Zwolle? ;)

rozemarijn:
Pilates lijkt me geweldig maar ook wel zwaar. Ik ga misschien toch s rondkijken voor een docent die bereid is dingen voor me aan te passen...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie