Forum > Stellingen over HMS/EDS

Stelling #17: Als ik de keuze had, had ik geboren willen worden zonder ziekte(s)

(1/3) > >>

Tomac:
Stelling #17: Als ik de keuze had, had ik geboren willen worden zonder ziekte(s)

Tomac:
Haai,

Ik ben het hier zelf sterk mee oneens. Het is weliswaar zwaar, maar ik ben ontzettend blij met alles wat ik nu heb. Ik heb een baan, mn opleiding is volgende week afgerond. Ik heb lieve familie en vrienden. Ik zou dat voor geen goud willen ruilen.

Tenslotte zou ik geen idee hebben hoe ik zou zijn als ik mijn 2 spierziektes en EDS niet zou hebben.

Ik ben zeer benieuwd naar jullie kijk op deze stelling!

Groetjes,

Thomas :)

Wendela:
Ik ben t hier ook niet mee eens. T heeft me gemaakt tot wie ik ben en mijn aandoening heeft me ook veel mooie dingen gegeven (vrienden, sport, assertiviteit, voor mezelf opkomen). Vroeger was ik best een verlegen musje en durfde ik niet zo goed voor mezelf op te komen. Het maakte me niet uit wat anderen van me vonden, maar tegelijk deed ik er ook niet zo snel iets tegen als me onrecht werd aangedaan oid. Nu heb ik geleerd, juist door de rolstoel etc, om voor mezelf op te komen. Om te vechten voor dingen etc etc.

Ik weet natuurlijk niet wie ik was geweest zonder EDS en alle andere dingen, maar toch "wens" ik niet dat ik zonder al die dingen geboren was geworden.

rozemarijn:
Nee, ik zou niet zonder mijn beperkingen geboren willen zijn. Het heeft mij gemaakt tot wie ik ben. En ik denk dat ik tevreden mag zijn met mijzelf als persoon. Ik denk dat als ik geen aandoeningen had gehad, ik best een harde tante zou zijn geworden. Op sommige vlakken hebben mijn aandoeningen me zeker weten milder gemaakt. Op sommige fronten harder, dat is ook waar. Maar nee, ik heb de overtuiging dat er een reden is dat ik hiermee moet dealen. En dus zou ik me niet anders wensen. Het is ook best een goede leerschool, een aandoening.

Maaike:
Nou, als ik kon kiezen, zou ik wel liever zonder geboren willen worden hoor. Ik heb pas op mijn zestiende erge klachten gekregen en heb dus nog een vrij lange tijd zonder al te veel klachten rondgelopen. En het leven dat ik toen had, vond ik toch ook erg leuk. Ik volleybalde op redelijk hoog niveau, hoefde niet te veel op mijn energie te letten, ging hele dagen naar school en studeren ging hartstikke makkelijk. Dus wie weet hoe mijn leven toen had kunnen lopen en hoe het mij had kunnen maken tot de persoon die ik dan was geworden.

Ik vind het altijd een beetje makkelijk om te zeggen dat je je aandoening niet zou willen missen, omdat het je heeft gemaakt tot wie je bent. Zonder aandoening had je waarschijnlijk hele andere ervaringen gehad, maar die kunnen je ook vormen tot een goed of assertief of aardig mens. Ik ben hartstikke tevreden met mijn leven nu en zie de EDS ook niet als een groot probleem, maar als het zonder kon, dan graag. Ik weet zeker dat ik ook goed terecht was gekomen als ik zonder EDS toch was gaan backpacken, cultureel antropologisch veldwerk was gaan doen en al die andere dingen die ik op de planning had staan. Ik denk niet dat mijn leven met EDS beter is dan een leven zonder EDS. Het is een ander leven, maar als ik moest kiezen, had ik toch liever een leven zonder pijn en hulpmiddelen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie