Forum > Stellingen over HMS/EDS

HMS en eds patiŽnten met veel verzorging kunnen niet thuis blijven wonen

(1/3) > >>

biancavanthul:
Vinden jullie dat mensen met hms of eds die veel verzorging en hulp nodig hebben maar naar een verpleeghuis moeten?

Zwaantje:
Niet mee eens, maar het hangt natuurlijk wel van de situatie af. Ik heb ook af en toe veel zorg nodig en dan heb ik mijn lieven vriend en moeder / mantelzorgsters. Ik heb ook een periode een mantelzorg-schema gehad met familie en vrienden. Dat werkte goed voor mij, maar je moet maar net mensen hebben die daar toe bereid zijn.

Ik kan me voorstellen dat als je echt erg veel zorg nodig hebt, je mantelzorgers er misschien zelf aan onderdoor gaan. Als je dan niet de zorg krijgt die je nodig hebt, ben je misschien wel beter af in een verpleeghuis.

Lastig!

Myrthe:
Ben ik het ook niet mee eens..
Je kunt een pgb krijgen en op die manier nog wel thuis blijven wonen terwijl je toch voldoende de zorg krijgt die je nodig hebt. Dat lijkt mij persoonlijk ook een prettigere oplossing

Rachel:
Niet mee eens. Maar waar je denk ik wel voor moet waken is dat je partner, familie en vrienden uiteindelijk niet je verzorgende gaan worden waardoor er echt een afhankelijksheidsrelatie ontstaat. Voor een korte periode zou het misschien kunnen maar op de langere termijn lijkt me dat niet goed.

Maar daarvoor heb je recht op hulp van buitenaf. Zoals myr noemde bijv via een pgb

Zwaantje:
Maar wanneer je partner gezond is krijg je geen pgb of hulp.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie