Forum > Andere gezondheidsvragen

Gewenst aankomen in gewicht

(1/7) > >>

Marianne:
Een topic voor de meiden die moeite hebben om aan te komen en blijven. Deel hier je ervaringen, vragen, tips et cetera!

Nihlaeth:
Ik ben best wel geschrokken van mijn eten. Het gaat al een half jaar behoorlijk slecht, maar heb niet bijgehouden hoe veel ik binnen krijg (ontkenning). Maar dat ben ik dus weer eens gaan doen voor een weekje, en dat vergeleken met een jaar geleden.

Een jaar terug gebruikte ik geen nutri en kwam ik gemiddeld aan de 1500 kcal per dag. Best redelijk voor iemand die bedlegerig is en verder niet zo veel verbrand. Ik moest toen wel aan de nutri van de dietiste omdat het te weinig was naar haar zin.

Nu gebruik ik sinds een jaar 3x nutridrink per dag, a 900kcal, en ik zit op gemiddeld 1200kcal per dag... Het maximum wat ik red om zelf te eten is 500kcal op een dag....

Waar het aan ligt weet ik niet helemaal. Ik heb sowieso een erg slechte darmperistaltiek, wat ook te verwachten is in mijn situatie. Maar of er nu wel of niet iets met mijn maag is... Ik ben constant misselijk en kan weinig op (overgeven, oprispingen), ook veel pijn in die regio. Maar ik kan dus wel dingen verdragen die normaal problemen geven bij gastroparese (nutri op melkbasis bijvoorbeeld).

Huisarts had het al weer over domperidon een maand terug, maar dat mag dus niet samen met tramadol. Niet dat hij dan met een alternatief komt ofzo... :p

Rachel:
De theorie van mijn huisarts is dat als je een vertraagde darmwerking hebt, je maag dit op ten duur kan gaan overnemen. Het klinkt dus best aannemelijk dat je ook een vertraagde maaglediging hebt daar het ook al bij eds kan voorkomen.

Mag domperidon niet met tramadol? Ik had die combi wel.

Nihlaeth:
Dat zou idd best kunnen, dat vanwege mijn darmklachten mijn maag ook slecht gaat werken. Het vele liggen zal ook niet meewerken...

Ik meen me te herinneren dat die twee niet samen mochten van de bijsluiter, maar kan het online zo snel niet terug vinden. Mijn huisarts dacht het in ieder geval ook, maar ik verdenk hem ervan dat hij nogal eens uit zijn nek kletst, hij weet zelf niet eens wat hij me voorschrijft, daar moet ik hem elke keer aan herinneren.

Rachel:
In de bijsluiter van Zaldiar staat dat het niet samen mag met domperidon. In de bijsluiter van Tramadol staat het niet. Wie weet ligt daar nog een mogelijkheid dan. Maar dat zou je even met een arts moeten overleggen uiteraard.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie