Toon bijdragen - Marianne

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Marianne

Pagina's: [1] 2 3
1
Forumvragen, regels en mededelingen / Ik stop als moderator
« Gepost op: 28 augustus 2014, 03:15 »
Hallo allemaal,

Vanaf de start van dit forum heb ik me met veel plezier ingezet als moderator. Enkele maanden geleden heb ik besloten dat ik wilde terugtreden. Ik voel tegenwoordig minder verbondenheid met het forum en heb niet meer de behoefte om hier op zeer regelmatige basis te komen. Dat is in mijn ogen wel een vereiste voor een moderator. Daarnaast was ik de langst zittende moderator en is vernieuwing in mijn ogen goed.
Er zijn nu twee nieuwe moderators aangesteld, wat het voor mij mogelijk maakte om mij terug te trekken. Ik zal wel lid blijven van het forum.

Groetjes Marianne

2
Andere gezondheidsvragen / Het verband tussen EDS en andere ziektes
« Gepost op: 28 augustus 2014, 03:11 »
Ik ben de afgelopen maanden wat dingen tegengekomen op internet en in wetenschappelijke tijdschriften die me aan het denken hebben gezet. Dit is kort gezegd wat ik gevonden heb en ik ben benieuwd of onder jullie ook mensen zijn die achtergrondinformatie opzoeken en dergelijke dingen gezien hebben.

Aan EDS worden kenmerken als een bepaalde stand en vorm van de ogen en het je tong je neus aan kunnen raken gelinkt. Dat zijn dingen die voorkomen bij het syndroom van Down.
Mensen met het syndroom van down zijn vaak hypermobiel.
Mensen met EDS hebben een verhoogde kans op coeliakie. Mensen met het syndroom van Down hebben een verhoogde kans op coeliakie. Naast deze auto-immuumziekten zijn er meer waar mensen met zowel coeliakie, Down als EDS een verhoogde kans op hebben.

Volgens mij had ik nog een mogelijk verband gezien, maar daar kom ik nu niet op. Wat ik wil bereiken met dit bericht? Ik weet het niet precies, maar ik vind het wel raar dat EDS, wat geen auto-immuumziekte is, een en ander gemeen heeft met auto-immuumziekten.
Vinden jullie dit ook raar of is alles puur toeval?

3
Hulpmiddelen en praktische zaken / Eurosleutel
« Gepost op: 22 augustus 2014, 14:15 »
Op steeds meer plaatsen in Europa zie je dat bepaalde voorzieningen voor gehandicapten afgesloten zijn met het zelfde slot. Daarop past de Eurosleutel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rolstoeltoilet in warenhuizen en op vliegvelden, maar ook aan sommige plateauliftjes. Je moet dan op zoek gaan naar de persoon met de sleutel, maar je kunt er ook zelf een aanschaffen! Dat kost je 22,50 en je vraagt hem aan via http://www.eurosleutel.nl. Voor wie veel reist, is dit zeker handig. Ik heb hem inmiddels aangevraagd.

4
Forumvragen, regels en mededelingen / Ilona is gestopt als moderator
« Gepost op: 13 augustus 2014, 20:36 »
Beste leden,

Tot onze en Ilona's spijt kan Ilona haar taken als moderator niet meer uitvoeren. Ilona was een zeer waardevol lid van het team en we zullen haar inbreng zeker missen.
Ilona, bedankt voor de fijne samenwerking!

Het moderator- en beheerdersteam.

5
Andere gezondheidsvragen / Gewenst aankomen in gewicht
« Gepost op: 11 november 2013, 17:09 »
Een topic voor de meiden die moeite hebben om aan te komen en blijven. Deel hier je ervaringen, vragen, tips et cetera!

6
Andere gezondheidsvragen / Gewenst gewicht verliezen
« Gepost op: 11 november 2013, 17:07 »
In dit topic kunnen alle ervaringen met aan de lijn doen, diëten, gewicht verliezen et cetera met elkaar besproken worden.

7
Forumvragen, regels en mededelingen / Toegang tot diverse subforums
« Gepost op: 4 maart 2013, 09:19 »
Een deel van de subforums van dit forum is zichtbaar voor alle bezoekers van de website.
Een deel van de subforums is alleen zichtbaar voor alle leden.
De subforums "Meetings" en "Zwangerschap, erfelijkheid en kinderen" zijn alleen zichtbaar voor leden die minimaal 10 berichten hebben geplaatst (berichten in Kletsen, Creatief en Spelletjes tellen niet mee).
Het besloten deel is alleen zichtbaar voor de leden die hier de speciale rechten voor gekregen hebben. In de forumregels staat omschreven wanneer iemand toegelaten wordt tot het besloten deel.

Het moderatorteam.

8
Er is in het algemene rolstoeltopic al diverse keren gesproken en informatie gedeeld over elektrische ondersteuning op de handbewogen rolstoel. Het lijkt me gemakkelijk om deze informatie voortaan in een apart topic te bespreken, zodat het eenvoudig terug te vinden is.

9
Vandaag vergeleek ik de strijd tegen de achteruitgang door de EDS met het voeren van een oorlog. Ik weet dat ik de oorlog uiteindelijk ga verliezen (lees: achteruit zal gaan). Maar ik geef niet op, ik vecht door! Toch dringt de vijand me steeds verder terug. Maar hé, kijk wat ik hier nog achter de hand heb, een lading soldaten te paard (dieet dat een positief effect heeft). Ik dring de vijand weer even terug. En wanneer de vijand mij weer in het nauw heeft, krijg ik gelukkig hulp van een bondgenoot die me ondersteunt met strijdkrachten (bijvoorbeeld mijn personal trainer met wie ik hard train). En zo vecht ik steeds dapper tegen de vijand. Maar langzaam aan verlies ik terrein, hoeveel hulptroepen ik ook aanwend. Toch blijf ik alle artillerie inzetten, want ook al weet ik dat ik niet als winnaar uit de strijd kan komen, ik zal me zo lang mogelijk staande houden. En ik zal met opgeheven hoofd kunnen terugkijken, wetende dat ik alles uit de kast heb gehaald om de vijand op afstand te houden.

10
Hulpmiddelen en praktische zaken / Splints
« Gepost op: 10 december 2012, 18:39 »
Een topic om te praten over silversplints!

11
Stellingen over HMS/EDS / Stelling #15: Gewricht ontzien na (sub)luxatie?
« Gepost op: 22 november 2012, 16:41 »
Over de volgende stelling mag gediscussieerd worden in dit topic:


"Als een gewricht na een (sub)luxatie niet veel pijn doet, hoef je het niet te ontzien."


Veel plezier en succes gewenst!

12
Hulpmiddelen en praktische zaken / Je eigen rolstoel #5
« Gepost op: 21 oktober 2012, 15:57 »
Hier kunnen we verder kletsen over onze eigen rolstoelen.

13
School, studie, werk en uitkering / Studie en vermoeidheid
« Gepost op: 12 juli 2012, 18:56 »
Hoe gaan jullie om met de combinatie studie en vermoeidheid?

Soms ben ik erg moe en ik weet dat studeren dan veel meer energie kost dan normaal en dat er ook minder zal blijven hangen. Ik heb dan de neiging om niet te studeren, maar als dat te vaak voorkomt, loop ik natuurlijk studievertraging op.
Hoe pakken jullie dit aan?

14
Hulpmiddelen en praktische zaken / Aangepaste keukens
« Gepost op: 20 juni 2012, 21:33 »
Hoi,

In de woning waar ik nu kom te wonen, zat al een aangepaste keuken. Die is door de WMO geplaatst en ik moet/zal die keuken houden. Alleen ga ik hem wel een kwartslag draaien, dus vandaag is hij losgemaakt van de muur. En wat bleek nu... het keukenblad was gewoon een stuk multiplex met een of andere stickerlaag er op! Ik wil graag een hittebestendig keukenblad. Hoe moet je anders als je in een rolstoel zit de hete pannen van de kookplaat naar de gootsteen of elders krijgen? Is het niet gebruikelijk dat je een hittebestendig blad hebt?
Mijn contactpersoon bij de WMO is er volgende week pas weer en ik ga hem zeker om een ander blad vragen. Ondertussen ben ik steeds verbaasder om de keuken die in mijn huis zat. Niet alleen bestaat het keukenblad uit twee (niet eens één!) stukken hout, ook was de afwatering erg verkeerd aangelegd, waardoor het water nauwelijks wegloopt. Het moet niet gekker worden...

Dus mijn vraag... wat voor een aanrechtblad hebben jullie in jullie aangepaste keukens zitten? En zijn er richtlijnen voor aangepaste keukens? Ik weet bijvoorbeeld dat je niet op gas mag koken. Zijn er nog meer standaard dingen?

Groetjes

15
Andere gezondheidsvragen / Geen reactie op biofreeze en tijgerbalsem
« Gepost op: 13 juni 2012, 21:56 »
Hoi,

Ik ben benieuwd of een van jullie dit herkent.
Als je Biofreeze op een lichaamsdeel smeert, moet dat erg koud gaan aanvoelen. Ik voel daar helemaal niks van.
Tijgerbalsem het zelfde verhaal: het wordt helemaal niet warm, laat staan heet.
Ik heb ooit een spierbalsem van de Kruitvat gebruikt en die werkte wel. Maar de gangbare producten, die bij iedereen helpen, helpen bij mij dus niet. Ik vind het maar gek ben ben benieuwd of iemand dit herkent.

Groetjes

Pagina's: [1] 2 3
Powered by EzPortal
Sponsored links by Stichting Lucifer: