Vroeger was ik altijd gek op spinazie, tot ik op een gegeven moment een gigantische allergische reactie kreeg. Mijn hele gezicht werd een korte tijd later opgezet, rood en zat helemaal vol met kleine bultjes die onwijs jeukten. Van de huisarts wat zalfjes enzo gehad, waardoor het gelukkig snel weer af begon te nemen (dag erna). Maar sinds dat moment, die ene ervaring, weiger ik eigenlijk om ook nog maar 1x spinazie te eten. Mijn moeder vindt dat ik het juist nog een keer moet proberen, om te kijken of het echt een reactie was op de spinazie, of dat het misschien toch iets anders was. Maar sinds ik geen spinazie meer eet, heb ik er ook nooit meer last van gehad. En ik heb geen zin om weer zo'n reactie te krijgen.
Wat ik me wel bedacht: Zou het ook mogelijk kunnen zijn dat de spinazie ingevroren is geweest, daarna ontdooit en daarna weer opnieuw ingevroren? Dan kan er toch zo'n bacterie ofzo in de spinazie komen, of een of ander stofje ofzo? Iemand enig idee of dat misschien de oorzaak geweest zou kunnen zijn? Want vroeger heb ik echt nooit last gehad ervan, het kwam echt ineens.