Toon bijdragen - Jamie
Sponsored links by Stichting Lucifer:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Jamie

Pagina's: 1 [2]
16
Hulpmiddelen en praktische zaken / Re: Je eigen rolstoel #7
« Gepost op: 16 februari 2015, 15:10 »
nee klopt en iedereen is natuurlijk vrij deze dagen, dus wordt het 2015...en dan zijn er de nieuwe regelingen en dan zit ik mooi...Kan ik nog harder vechten voor een goede stoel. Maar goed, ik hoop dat ik dan wel de energie heb, die ik nu wat mis zeg maar.

ze mogen niet als je in 2014 hebt gestart,de regels van 2015 aanhouden ;-) . Sterkte...

17
Hulpmiddelen en praktische zaken / Re: Hulphond
« Gepost op: 16 februari 2015, 14:26 »
Vaak is aaien niet eens het grootste probleem. Over het algemeen is een hulphond het meest gebaat bij helemaal geen aandacht, dus ook niet praten, fluiten, smakken of welk geluid dan ook. De hond is aan het werk. Ik denk dat de gemiddelde mens die werkt t ook doodirritant zou vinden als iemand steeds praat..fluit klakt smakt tijdens belangrijke opdrachten.

klopt,maar te vaak moet ik hem wegtrekken bij iemand die er niet naar luistert, het niet wil of kan begrijpen of boos allerlei andere dingen doet die net zo erg zijn als aaien.... :/

18
Hulpmiddelen en praktische zaken / Re: Hulphond
« Gepost op: 16 februari 2015, 13:05 »
Nou ik hb dus Quincy. Quincy is een zwarte labrador, die is aangevraagd als ADL hulphond, en bij aanvraag ook de vraag voor trainen voor PTSS/veteranenhond erbij is aangenomen.

Tijdens het gesprek vroegen ze heel lief en zeer kundig, of, als ik niet keek naar of veteranenhond wel of niet vergoed word, wat ik het meeste nodig had, toen bleek beiden, en toen is het stuk ADL door verzekering vergoed en veteranentraining heb ik zelf mogen doen met de trainer thuis. Op die manier had ik toch een dubbele functie.

De training is normaal voor een hond met maar 1 indicatie na plaatsing 14-20 dagdelen. Ik heb er dacht ik, gehad en schijn erg rap te zijn.

Tijdens de aanvraag heeft Agis geen extra vragen gesteld en hem gelijk toegekend. Zo geweldig! Maar moet zeggen Agis heeft geen enkel hulpmiddelen, brace/spalk,behandeling ooit afgekeurd bij mij en had zelfs aangegeven,dat, als ik in periode tijdens schuldhulpverlening, waarin je geen aanvullende ziektekosten af kan sluiten.Zelfs niet als je die al had, dat mocht ik fysio of beplakt worden met cure tape nodig had, ik een verzoek om uitzondering in mocht dienen, met daarbij wat de minimale kosten zouden zijn, als ik niet zou gaan naar de fysio, voor hen en de extra achteruitgang plus aanhangende kosten.

Dus het matchbezoek kwam er aan, en Quincy mocht ik gaan zien, met de zorgtaxi van Almere naar Herpen. En terug. En vriendin was daar ter ondersteuning.

Heerlijk om kennis te maken en gelijk helemaal om voor deze hond. Tegelijk was mn bloeddrukdalingen die er tijdens aanvraag opeens begonnen besproken, dat we konden kijken of hij aanleg had voor signalering ervan.

En jahoor 4 december 2013 was de eerste ontmoeting bij mij thuis met Quincy, deze deed het samen met mij zo goed, dat hij gelijk mocht blijven.Normaal gaat hij een keer of 4 mee terug met de trainer.

Dezelfde week bleek dat hij signaleerde. Ik hoorde hem heel laag grommen, en toen ik half uur later mezelf voelde wegzakken, was duidelijk dat hij mn bloeddrukdalingen kon ruiken/voelen.

Tegenwoordig geeft hij nog steeds ongeveer een half uur tevoren aan wanneer mn bloeddruk gaat dalen, hij heeft door wanneer ik overprikkelt ben (ADHD) en verstoort net zo lang het gesprek bij bloeddrukdalingen als bij overprikkelingen tot ik naar huis ga en ga liggen, of als ik thuis ben op bed ga liggen. Kan ik niet weg, dan kan ik op een bank of grond gelegd worden.

Hij begint ook de omgeving te waarschuwen, als hij ergens vaker komt, gaat hij iemands aandacht trekken, als hij me niet op tijd naar huis kan brengen.

Hij verstoort evt gesprekken, als hij dat nodig vind om mij actief naar een veilige plek omt e liggen moet krijgen.

Heeft mij 2 keer van een beroving gered, zonder dat er risico voor de hond was. Grommen en blaffen was genoeg. IK kan in nood wel een paar slagen uithalen, om hem te beschermen, maar erna zal ik echt een eh moeten bezoeken, omdat ik uit elkaar lig of wat heb gescheurt

Verder natuurlijk maakt hij mij wakker tijdens nachtmerries en komt dan bij me liggen en als ik niet wakker word gaat hij even bovenop mij liggen en likt dan gezicht of handen.

Hij doet evt eerst het licht aan.
 
hij haalt mij uit herbelevingen, en bij bijna bewustloos raken, haalt hij mij lang genoeg bij, om te kunnen wachten op hulp.

Bij vallen, gaat hij tegen mij aanliggen om mij warm te houden. En bij doorbloedingsproblemen in mn benen, komt hij mijn sokken brengen, en als die al aan zijn, gaat hi een deken pakken en legt die dan op mn voeten.

Als ook dat niet genoeg helpt gaat hij op aanwijzing op mn schenen liggen met kop op de voeten. Dat om te zorgen dat ze wel warm worden, maar niet alles uit zn fatsoen ligt naderhand.

Bij noodsituaties geeft hij een poot op mn arm, en gaat piepen als het nacht is, wil ik dan de deuruit zonder dat hij moet plassen, dan blokkeert hij de deur en laat mij niet gaan, blijft me volgen tot ik op bed ga liggen en de intercom gebruik om hulp te roepen.

Moet hij wel plassen,  dan laat hij het uitgaan wel to, totdat hij als heeft gedaan en wil dan naar huis, gaat ook niet meer mee verder lopen,maar draait om om naar huis te gaan.

Als iemand bij mij stress veroorzaakt,boosheid of verdriet, dan komt hij troosten en schermt mij af van degene die het veroorzaakt, evt. bij een kwaadwillend persoon gaat hij grommen en blaffen naar de persoon en zeer langdurig aanstaren.

Blaffen en grommen doet hij ook bij een inbreker vorig jaar en bij mensen die we buiten als het laat is s avonds tegenkomen en die hij blijkbaar niet vertrouwd. Normaal is het een allemansvriendje namelijk.

Daarnaast de  standaard ADL dingen.

Kwa subluxaties, helpt hij om de middenhandsbeentjes terug te duwen en de schouder de kom in te trekken. Dat laatste door een trek spelletje met een speeltje.

S nachts draait hij mij ook om, als het nodig is.

Dus dat doet hij allemaal voor mij en kan een ieder  die er baat bij heeft, aanraden om bij de ADL ook nar dit soort dingen te kijken,mocht je het nodig hebben, er naar te vragen of die kunnen worden getraind erbij. Echter heb ik wel een hond die zer zelfstandig is en niet mag scoren, deze zelfstandigheid heeft hij nodig als ik niet bij ben, op de grond lig of buiten bewustzijn ben, of niet naar buiten mag, herbeleving, etc etc. Waardoor hij niet los naast mij kan lopen, en alleen los kan binnenshuis of tuin en tijdens zijn ren-uurtje per dag.

Het is tevens een zeer gevoelige hond, waar je heel duidelijk tegen moet zijn dat het niet de bedoeling is om het halve ziekenhuis te willen troosten of de complete stoet rouwende mensen tijdens een begravenis.  :-*

Pagina's: 1 [2]