Forum > Andere gezondheidsvragen

Allergieën

(1/7) > >>

Marianne:
Gras? Hondenhaar? Latex? Ben je ergens allergisch voor? Stel hier je vragen en wissel ervaringen uit.

*Inge*:
Vroeger was ik altijd gek op spinazie, tot ik op een gegeven moment een gigantische allergische reactie kreeg. Mijn hele gezicht werd een korte tijd later opgezet, rood en zat helemaal vol met kleine bultjes die onwijs jeukten. Van de huisarts wat zalfjes enzo gehad, waardoor het gelukkig snel weer af begon te nemen (dag erna). Maar sinds dat moment, die ene ervaring, weiger ik eigenlijk om ook nog maar 1x spinazie te eten. Mijn moeder vindt dat ik het juist nog een keer moet proberen, om te kijken of het echt een reactie was op de spinazie, of dat het misschien toch iets anders was. Maar sinds ik geen spinazie meer eet, heb ik er ook nooit meer last van gehad. En ik heb geen zin om weer zo'n reactie te krijgen.

Wat ik me wel bedacht: Zou het ook mogelijk kunnen zijn dat de spinazie ingevroren is geweest, daarna ontdooit en daarna weer opnieuw ingevroren? Dan kan er toch zo'n bacterie ofzo in de spinazie komen, of een of ander stofje ofzo? Iemand enig idee of dat misschien de oorzaak geweest zou kunnen zijn? Want vroeger heb ik echt nooit last gehad ervan, het kwam echt ineens.

rozemarijn:
Over het algemeen bouwt een allergie zich op. Het is eigenlijk raadzaam, wat je moeder zegt, om eens te kijken of het werkelijk door de spinazie komt of dat dit misschien toevalligheid is geweest.
Wat er wordt verteld over dat stofje in spinazie, is enorm achterhaald. Spinazie gedraagt zich niet anders dan andere groenten die weer opnieuw worden ingevroren na ontdooing. Over het algemeen is het niet zo dat bij het verwerken van spinazie in fabrieken of het vullen in de winkel de spinazie tussentijds ontdooit.

Ik ben voor drie dingen allergisch: waspoeder,  (verse) tomaat en wespensteken....Vooral die laatste is lastig deze dagen, gezien het feit dat het wespenseizoen weer is begonnen.

liezenogwat:
Over vriesen, dooien en weer invriezen weet ik het niet, wel is het zo dat bij verhitten een stof vrij komt die bij nogmaals verhitten mogelijk schadelijk kan zijn.
ik zou het ook nog een keer testen, maar dan niet een heel bord maar gewoon 1 hapje los.

Lientje:
hoorde van mijn moeder dat je bepaalde groentes ook maar 1x mag opwarmen en daarna niet meer.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina


Meiden met HMS/EDS zit ook op: FacebookTwitter

Powered by EzPortal
Naar de volledige versie